Dona un cop de mà, associa’t!

El Casal Panxo és una entitat berguedana que promou, des de l’àmbit de l’esquerra independentista dels Països Catalans, diverses activitats culturals i polítiques amb el socialisme, feminisme, ecologisme i l’antifeixisme com a base i marc ideològic.

Les activitats del Casal Panxo es financen, principalment, a través de les persones sòcies i les quotes que aporten i a través del retorn que els assistents a les activitats aporten. També, en el nostre local social, disposem d’una barra que, de manera autogestionada i sense benefici econòmic, aporta una altra part d’aquest finançament. Tots els diners que tenim els gastem anualment en el pagament del lloguer i despeses fixes i de les diferents activitats culturals obertes: els Divendres Panxo, el cicle de cinema, el cicle de xerrades “Casal d’hivern”, el concert d’aniversari o el Correllengua entre d’altres.

Durant aquesta fase de confinament la nostra activitat presencial ha quedat completament paralitzada. Hem buscat i buscarem algunes formes de finançament alternatiu com la venda de llibres de Sant Jordi a través de l’editorial Tigre de Paper en la qual es van generar pràcticament 80€. Donem les gràcies a totes les qui ens vau donar suport en la vostra compra. El Casal ha obert, aquest temps, 4 hores a la setmana com a espai físic de la Xarxa de Suport Mutu del Berguedà, que dona assessorament i reparteix aliments a persones que s’han vist afectades per aquesta nova crisi.

Hem intentat plantejar la situació de fragilitat econòmica del Panxo als propietaris del local on ens trobem però no veiem que la solució sigui fàcil ja que es neguen a perdonar o rebaixar el lloguer dels mesos que no hem pogut obrir. Tenim alguns estalvis i contem amb les quotes (d’un mínim de 30€ anuals) de les sòcies i socis que es vegin en disposició de pagar properament en aquestes circumstàncies també personals en les que ens trobem.

L’assemblea del Casal Panxo es planteja d’obrir el més aviat possible amb algunes petites activitats que ens puguin anar donant aire i generar un espai de retrobament tant necessari després d’aquest temps de distanciament i aïllament social al qual ens hem vist abocades. Al Casal pensem que hem de posar la vida al centre i això és tradueix, en aquest context, a retornar al contacte per a l’enfortiment de les xarxes personals que ens ajuden a cuidar-nos i curar-nos, especialment en temps de crisi. Però no volem obrir fins a veure més clara la perspectiva a nivell sanitari.

És per aquest motiu que, ara més que mai, et demanem que t’associïs al Casal Panxo. La nostra aportació, durant 20 anys, a la cultura i el moviment polític a la comarca és el que ens abandera: des de la lluita pel desdoblament de la C16 a les actuals xerrades del Correllengua amb referents del país passant pel Rebrot, el festival de música que durant anys vam organitzar a Berga. El nostre compromís és ferm, la lluita de l’esquerra independentista ens ha mantingut vius i és el nostre pal de paller i alhora el que podem oferir al Berguedà. Hem fet xarxa i hem crescut com a moviment als Països Catalans, els Casals i Ateneus són un referent arreu del territori.

Ara la teva acció és decisiva i et volem, colze a colze, en la construcció d’un Berguedà viu dins uns Països Catalans lliures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s